Saffier verhuisde naar De Drie Linden

30 september 2021

Linksmedia videoproductie bedrijf specialist voor de zorg.

Van De Lozerhof naar De Drie Linden

Het verhaal; De Lozerhof van Saffier in Den Haag, een verzorgingshuis gebouwd in de zestiger jaren.  Het volledige pand ging dicht en zou gesloopt worden. Daarvoor in de plaats kwamen er 119 appartementen  in een nieuwe pand, op een nieuwe locatie: De Drie Linden. De organisatie wilde dit moment van verhuizen documenteren.  Besloten werd tot een krachtige samenvatting voor op social media van twee a drie minuten. En een volledige versie van 20 minuten voor YouTube en op de website van de Saffiergroep. De video bestond uit interviews met bewoners en medewerkers van de organisatie waarbij door de lagen heen, alle aspecten belicht werden.

Domotica in dienst van de bewoners

Thema’s in de video zijn de enorme vooruitgang in techniek d.m.v.domotica. Hetgeen enerzijds de cliënt beter kan monitoren en anderzijds de individuele privacy vergroot binnen De drie Linden. Dit met name afgezet tegen de historie van De Lozerhof, de anekdotes, de mooie verhalen en de ontwikkeling op de visie in de zorg door de jaren heen. De Tone of Voice is amusant, positief naar de toekomst kijkend met een vleugje nostalgie.

Goed geplande draaidagen essentieel

Allereerst een gedegen voorbereiding in overleg met de afdeling communicatie van Saffier. In samenspraak werden de interviews voorbereid en inhoudelijk vooraf doorgenomen met alle mensen die in de video gepland waren. Daardoor kon aan de hand van het draaiboek in slechts anderhalve dag iedereen worden gefilmd.  ‘Van De Lozerhof naar De Drie Linden’ werd een dierbaar document voor de bewoners, zorgverleners en verder alle betrokkenen die van ontwerp tot de verhuizing hebben bijgedragen. 

Rekening houden met bewoners

Linksmedia mag al vele jaren voor diverse zorgorganisaties in Nederland videowerk op maat leveren. Altijd rekening houdend met zo weinig mogelijk verstoring van de dagelijkse gang van zaken met aandacht voor de cliënten. Met respect voor privacy en werken volgens de richtlijnen van de organisatie, leveren wij het gewenste beeldmateriaal. Zo vertalen wij een communicatie vraagstuk naar verhelderende video’s. Als je organisatie ook een videovraag heeft, neem dan gerust met ons contact op, wij denken graag met je mee.